Ju längre avstånd, desto mindre kontroll.

soemnad3Vårt koncept bygger på att arbeta med marknadens bästa Europeiska tygleverantörer och producera i vår egen fabrik i Kaliningrad. Vi kan på detta sätt erbjuda den högsta kvaliteten, bästa sömnaden och plaggen har ett flertal smådetaljer som våra konkurrenter tvingats att rationalisera bort för att möta vår prisbild.

Skulle vi tillverka våra personanpassade arbetskläder i Sverige skulle ingen ha råd att köpa. Och skulle vi tillverka dom i Kina vore vi tvungna att lägga upp ett stort och kostsamt säkerhetslager för att kunna leverera i rätt tid.

För att klara den här balansgången har vi utvecklat en process där vi gör allt som påverkar kvaliteten, t ex materialval, plaggkonstruktion och tester, i Borås – den svenska tekoindustrins hemstad. Det som är viktigast för funktionen, dvs personprovning av storlek, gör vi alltid på plats hos användarna.

Merparten av den handgripliga sömnaden gör vi i Kaliningrad – den del av Ryssland som liggernärmast Sverige. Avståndet från Borås till vår fabrik är faktiskt kortare än avståndet mellan Borås och Stockholm!

Den geografiska närheten ger oss absolut kontroll, smidig kommunikation och snabba leveranser, vilket är viktigast av allt för våra kunder.

somnad2