Produktutveckling

Mejlselfickan utevcklad i sammarbete med användarna Vanliga arbetskläder fungerar inte för ovanliga arbetsuppgifter. Det är därför som vi aldrig slutar att utveckla våra plagg.

Vi är alltid är lyhörda för användarnas synpunkter, förslag och kritik. Ett bra exempel är historien om mejselfickan.
Vi får ofta besök av leverantörer som tycker vi skall börja köpa deras produkter. Men innan vi bestämmer oss för att byta tyg eller annat material i plaggen så låter vi alltid en testgrupp utvärdera produkterna under olika förhållanden.

Det finns inget material som passar till alla olika vädertyper eller arbetssituationer. Därför är det viktigt att du har valmöjligheter och kombinationsmöjligheter både när det gäller plagg och material, tex finns möjligheten att välja NOMEX i de flesta av våra modeller.

Den märkliga historien om mejselfickan.

Våra första flamsäkra byxor för linjemontörer Elnät hade en vanlig tumstocksficka eftersom det var standard i branschen.När vi fått tillbaka flera par byxor med hål i tumstocksfickan började vi fundera – hur kan en tumstock nöta hål på en ficka?

När vi pratade med elnätsmontörerna visade det sig att tumstocksfickan användes som mejselficka. Lösningen blev att vi förstärkte fickan med kevlar. Sedan dess håller fickorna. Och vi lärde oss att alltid prata med användarna. För det är bara dom som vet hur arbetskläderna används i praktiken.