• GORE-TEX ®

  PUVAB har i sin GORE-TEX ® kollektion utvecklat ultimata skyddsplagg för tuffa förhållanden. Plaggen är certifierade för flamskydd, ljusbåge, regn, antistat och varsel i kombination med GORE-TEX ® egenskaper för vattentätt, komfort och ventilation

 • Vindkraft

  Höghöjdsjobb som ställer särskillda krav på kläderna

 • Energi & elnät

  Flamsäkra arbetskläder för dig som arbetar med energi och elnät

 • Industri

  Syrafasta kläder i krävande miljöer

 • Järnväg

  Flamsäker arbetsbyxa för järnväg med eller utan kevlar-
  förstärkning på benen. Spårsvetsarbyxan som håller!

Produktutveckling

Puvab är Produktutveckling med produkter för just din arbetssituation

Alla plagg passar inte för alla och absolut inte vid alla tillfällen. Därför har vi utvecklat olika plagg beroende på var och när du skall använda dem. 

Vi är alltid är lyhörda för användarnas synpunkter, förslag och kritik. Ett bra exempel är historien om mejselfickan.

Våra första flamsäkra byxor för linjemontörer Elnät hade en vanlig tumstocksficka eftersom det var standard i branschen.

När vi fått tillbaka flera par byxor med hål i tumstocksfickan började vi fundera – hur kan en tumstock nöta hål på en ficka? När vi pratade med elnätsmontörerna visade det sig att tumstocksfickan användes som mejselficka. Lösningen blev att vi förstärkte fickan med kevlar. Sedan dess håller fickorna. Och vi lärde oss att alltid prata med användarna. För det är bara dom som vet hur arbetskläderna används i praktiken.

Vi får ofta besök av leverantörer som tycker vi skall börja köpa deras produkter. Men innan vi bestämmer oss för att byta tyg eller annat material i plaggen så låter vi alltid en testgrupp utvärdera produkterna under olika förhållanden.

Det finns inget material som passar till alla olika vädertyper eller arbetssituationer. Därför är det viktigt att du har valmöjligheter och kombinationsmöjligheter både när det gäller plagg och material.